egészség szépség mozgás

A narancsbőr minden nő ellensége, egy olyan szépséghiba, amelyet nagyon nehéz megszüntetni. Enyhítésére viszont adhatunk egy-két tippet!

 

A narancsbőr – bár sokan azt gondolják, hogy csak az idősebbek és a teltkarcsúak privilégiuma - testalkattól függetlenül bárkit érinthet. Ugyanúgy csúfíthatja bőrét narancsbőr egy fiatal, vékony lánynak, mint egy idősebb, teltebb asszonynak. Sajnos örökletes „szépséghiba”, de leküzdésében fontos szerepe van az életmódváltásnak. Egészséges táplálkozás és rendszeres mozgás nélkül semmilyen csodaszer nem űzheti el hosszú távra a narancsbőrt! Viszont ha ez megvan, nagyon hasznos lehet egy-egy kozmetikai készítmény vagy kezelés.

 A legfontosabb az életmódváltás

Nagyon fontos, hogy fogyasszunk elegendő mennyiségű és megfelelő minőségű folyadékot! Ez napi 2-3 liter szénsavmentes ásványvizet, vagy frissen facsart gyümölcs- és zöldséglevet, esetleg gyógyteát jelent. A mozgás is hatásos ellenszere a narancsbőrnek, de csak akkor, hogyha heti 3-4 alkalmat, tehát rendszeres testmozgást jelent. A leghasznosabbak az aerob mozgásformák: a futás, a kocogás, a kerékpározás, az aerobic, a spinning vagy a zsírégető torna, de hatékony lehet a tánc, az aquafitnesz és a callanetics is. Ha szeretnénk megszabadulni a narancsbőrről, le kell mondanunk káros szenvedélyinkről is. El kell búcsúzni a cigarettától és vissza kell fogni a kávé- illetve alkoholfogyasztást. Ha valakinek elég akaratereje van hozzá, segítség lehet a narancsbőr ellen egy méregtelenítő kúra is. Az egy napos böjtölés is hasznos lehet, de jelentős eredményt csak hosszabb kúrákkal érhetünk el.

 A cellulit kezelések életmódváltás mellett rendkívül hatékonyak

A narancsbőr kezelés egyik leghatékonyabb módja a vacustyler technikában rejlik. A vákumon alapuló impozáns készüléket a NASA tudományos eredményeire alapozva fejlesztették ki. A gép artéria, véna és nyiroktréninget végez, hatására a lábak könnyebbé válnak, a kötőszövet feszesebb lesz, a hullámok a combon, fenéken és hason kisimulnak. A lovaglónadrág-jelenség a külső combon minden egyes Vacustyler kezeléssel csökken. A comb belső oldalán a petyhüdt bőr visszanyeri tónusát, feszességét. Különösen hatékony cukorbetegség, dohányzás miatt elégtelen vérellátású lábaknál, ödémánál, illetve visszeres problémáknál.

Nagyon jó eredményekkel szolgál az aromaterápiás testtekercselés is. E kezelés során négyszeres hatékonysággal égnek el az elraktározott táp- és méreganyagok. Az alkalmazott olajak – eukaliptusz, borsmenta, mentol, rozmaring – intenzív vérkeringést, vérbőséget idéznek elő a kötőszövet felső rétegeiben. Ennek hatására a test mélyebb rétegeiben hidegérzet lép fel, amit a szervezet automatikusan ellensúlyoz: az elraktározott tápanyagot kezdi el égetni, az így felszabadult energiával hőt állít elő. A testtekercselést kiegészítheti speciális zsírbontó, nyirokkeringést fokozó, méregtelenítő, fogyasztó masszázzsal.
Érdemes külön szót ejteni a nyirokmasszázsról, amelynek során a gyengéd, körkörös, nyomó-simító mozdulatok elősegítik a nyirokszállítást, gyorsítják a nyirok elfolyását. Ezzel megszűnik a szöveti nyirokpangás, így a masszázs aktiválja az immunrendszert és az anyagcsere folyamatokat, kiüríti a szöveti ödémákat. Hatására a bőr tisztábbá, jobb vérellátásúvá és feszesebbé válik. Javasolt mindenféle jóindulatú ödéma esetén, műtétek, besugárzások után, de jó hatású allergia, narancsbőr, arc, szem körüli duzzanat esetén.  A masszázs hatását különböző illóolajokkal fokozni lehet.

 Narancsbőr elleni készítmények

A narancsbőr elleni készítmények a vérellátás és a nyirokkeringés fokozása révén egyrészt a salakanyagok kiürülését, másrészt a zsírsejtek lebontását segítik. Leggyakrabban koffeint, l-karnitint és növényi enzimeket találhatunk bennük, de sokuk tartalmaz illóolajokat, tengeri alga, zöld tea vagy gyümölcsök, gyógynövények kivonatát.  Tartós eredményt úgy remélhetünk, ha végzünk egy 1-2 hónapig tartó, mindennapos kezelést, a későbbiekben pedig heti 1-2 alkalommal használjuk. A krémek hatását fokozhatjuk testtekercseléssel is. A narancsbőr ellen azok az illóolajok is segítséget jelenthetnek, melyek fokozzák a vér- és nyirokkeringést, a méregtelenítést. Ilyenek a fahéj, a borókafenyő, a citrom, a grapefruit, az édeskömény, a rózsa, vagy a boróka olaja. Nagyon fontos tudni, hogy az illóolajokat csak higított formában, úgynevezett „vivőolaj” segítségével szabad a bőrre kenni. Ez lehet  akár a háztartásban megtalálható oliva is. Az illóolajok használatának megkezdése előtt nem árt orvossal konzultálni az esetleges mellékhatások miatt.


Ha tetszett a cikk kövess minket a Facebookon és az Instagramon is!