Tíz séf, tíz kulináris kaland


Szeptember és november között tíz alkalommal adnak személyesen is ízelítőt konyhaművészetük legjavából az ország neves séfjei és gasztronómiai szakértői a Spirit Hotelben. A szombatonként megrendezésre kerülő „Ízek, Séfek, Élmények” elnevezésű színvonalas programsorozaton testközelből ismerkedhetünk meg a hazai kulináris élet kiválóságaival, akik ínyencfogásaikon keresztül átfogó képet adnak a magyar gasztronómia legfrissebb divatjairól és elkövetkező trendjeiről. Az őszi gasztrokalandokra a szálloda nem csak saját, hanem külső vendégek számára is asztalfoglalási lehetőséget biztosít.

 

A kitűnő színvonalú szolgáltatásairól, gyönyörű környezetéről, pazar fürdőjéről és egyedülálló, spirituális rituálékkal kombinált modern gyógykezeléseiről Európa-szerte híres wellness hotel a gasztronómia terén is folyamatosan kimagasló élményeket nyújt vendégeinek már a megnyitása óta. A Michelin Guide tekintélyével vetekedő Gault&Millau étterem- és szállodaértékelő kalauz ezt 2015-ben azzal ismerte el, hogy Magyarország legjobb wellness szállodájának választotta a Spirit Hotelt. A szálloda éttermében, az Onyxban nagy gonddal ügyelnek rá, hogy ennek a hírnévnek nap mint nap megfeleljenek, és a gasztronómiai élet élenjáró szereplőjeként rendszeresen elbűvöljék vendégeiket különféle kulináris attrakciókkal. Ennek szellemében született meg az „Őszi gasztrokalandok” ötlete is, amely során az Onyx főszakácsa neves séfeknek adja át a fakanalat azért, hogy a Spirit vendégei személyesen is megismerkedhessenek a magyar gasztronómia legjobbjaival, és hiteles képet kapjanak a legfrissebb kulináris trendekről.

Az ötcsillagos sárvári szálloda meghívására 10 héten keresztül 10 kiváló séf és gasztronómiai szakértő veszi birtokba a hotel konyháját. A séfek az ilyen „vendégszereplésekre” megkülönböztetett figyelemmel készülnek fel, és néha hetekig is eltart, amíg tökéletesre csiszolják azt a menüt, amelyet a vendégeknek majd felkínálnak.

Olyan neves séfek és szakértők fogadták el a Spirit Hotel Thermal Spa*****superior meghívását, mint Tóth Pál, a Kővirág étterem séfje, Mizsei János, a Mák Bisztró szakácsa, Jókuti András, a Világevő blog szerzője, Gianni Annoni, a Trattoria Pomo D’oro tulajdonosa, Bíro Lajos, a Bock Bisztró konyhafőnőke, valamint Macsinka János, a Macok Bisztróból, Jahni László, a Kistücsök Étteremből, Orosz Gábor, a KIOSK-ból, és Bernáth József Art Cateringtől. Az őszi gasztrokalandokban természetesen részt vesz Borda Attila, a Spirit Hotel séfje is, akinek főztjében megjelenik mindaz a könnyedség, harmónia és kifinomult elegancia, amely minden elemében jellemzi a sárvári szállodát.