Csak akkor tudsz a párodnak is örömet hozni az életébe, ha magad is kiegyensúlyozott és boldog vagy. Sokan megfeledkeznek erről, és a szinte felégetik magukat a másik kedvéért, pedig a tartós párkapcsolatok egyik titka éppen az, hogy a saját testi-lelki kondíciónkat is ápoljuk.

 

A figyelem művészetének is megvannak a maga praktikái – például engeded, hogy kibeszélje magát a társad, nem vágsz a szavába, nem becsülöd alá a mondanivalója fontosságát és hiszel neki (és ezzel arra bíztatod, hogy mindig bátran nyíljon meg előtted), és igyekszel megérteni a kimondatlan szavait is. Ezek nagyon is gyakorlatias módszerek, amiket nap mint nap alkalmaznod kell ahhoz, hogy megőrizd a kapcsolatotokat, ám emellett ugyanolyan fontos, hogy azokkal a „párkapcsolati technikákkal” is élj, amikkel önmagad tartod karban. Hiszen ha nem figyelsz a saját igényeidre, akkor honnan merítesz majd újabb és újabb energiákat arra, hogy a párod boldoggá tedd és elhalmozd a szeretetteddel? 

Adj magadnak figyelmet, hogy Neki is jusson

Sokan – és ez talán jellemzőbb a nőkre – teljesen feladják magukat egy kapcsolatban a másik kedvéért, és akár a saját kárukra is minden erejüket arra fordítják, hogy örömet szerezzenek a társuknak, hiszen annak „egy mosolya is minden kincset megér”. Mivel a jóhoz könnyű hozzászokni, a szeretettel elkényeztetett másik fél lassanként természetesnek veszi, hogy szinte semmivel nem kell viszonoznia ezt az odaadó figyelmet és szeretet, amitől így egyoldalúvá, és ezért sérülékenyé válik a kapcsolat. Az egészséges párkapcsolatokban önzetlenül és számolatlanul adják egymásnak a szeretetüket és figyelmüket a párok, de ügyelnek arra is, hogy az egyensúly megmaradjon, és ne csak a másikat, hanem önmagukat is karban tartsák mind lelki, mind fizikai szempontból. Éppen ezért egy igazán jól szerető és a másikra megfelelően figyelő ember rendszeresen fordít időt magára is – például saját hobbijába, kedvtelésébe merülve töltekezik fel, vagy rendszeresen sportol, esetleg „kivesz egy pár nap szabadságot”, amikor a társától függetlenül azt tehet, amihez kedve van.

Egy hétvégi wellness program például tökéletes felüdülés lehet, ami után testben és lélekben is felfrissülve térhetünk vissza a kedvesünkhöz, és új erővel feltöltődve emelhetjük egy magasabb szintre a kapcsolatunkat. Egyszer érdemes lenne neked is kipróbálnod, hogy milyen az, amikor a párod nélkül töltesz el pár órát vagy egy egész hétvégét a hévízi NaturMed Hotel Carbona****superior–ban szaunázással és gőzfürdőzéssel, kényeztető és regeneráló masszázsokkal vagy éppen egy alapos átmozgató, konditermi edzéssel. Talán kicsit szokatlan lesz, de mindenképpen hasznos, hiszen ezzel a magadra fordított idővel az ő számára teszed magad frissebbé és vidámabbá. Ha bevált ez a módszer, legközelebb már párosban is kikapcsolódhattok, hiszen a hotelben rengeteg olyan wellness lehetőség van, amit külön-külön is élvezhettek, a nap végén pedig egy meghitt, pezsgős-gyertyafényes vacsora mellett megoszthatjátok az élményeiteket, és friss, új energiákat adhattok a másiknak.