A magabiztosság ugyan elsősorban belülről fakad, de sokat tesz hozzá az is, hogy mennyire vagyunk elégedettek azzal, amit a tükörben látunk. Ezért a meleg hónapokban, amikor előkerülnek az ujjatlan felsők, rövidebb szoknyák, na és a bikini, fontos, hogy igazán felszabadultan érezzük magunkat a bőrünkben.

 
 

A téli hidegben mindannyian jobban kívánjuk a tartalmasabb ételeket, míg zöldségből, gyümölcsből általában kevesebbet eszünk. Nem is beszélve a nassolásról! Ilyenkor könnyen felszalad pár kiló, amitől azonban kis odafigyeléssel könnyen megszabadulhatunk, és jó formában várhatjuk a nyarat.

Az egészséges test és lélek egyik alappillére a helyes táplálkozás, a rossz szokások ugyanis rendszeres sport mellett is meghosszabbíthatják a várt eredmény elérését. Természetesen az sem célravezető, ha hirtelen koplalásba kezdünk, mert az éhező szervezet raktározni kezd. Használjuk inkább ki, hogy már rengeteg zöldség és gyümölcs roskadozik az üzletek polcain, és fogyasszunk belőlük minél többet! Kerüljük viszont a finomított cukrokat, lisztet, válasszuk a friss alapanyagokat.

A tónusos, feszes izmok nem elérhetetlenek. Nem is kell hosszú órákat edzőteremben tölteni, hogy eredményt érjünk el, de fontos, hogy rendszeresen sportoljunk. Találjuk meg azt a mozgásformát, amiben örömünket leljük, így biztosan kitartóbbak leszünk. Egy dinamikus jóga vagy a futás a lelkünket is feltölti, élvezzük a felszabaduló endorfin jótékony hatását!

A táplálkozás és a sport mellett a modern technológiával is felvehetjük a harcot a zsírpárnák ellen. A NaturMed Hotel Carbona****superior szakértői hatékony segítséget nyújtanak a kívánt forma elérésében. Az alakformáló kúra teljes testanalízissel indul, amely alapján összeállítják és végig biztosítják a megfelelő étrendet, valamint meghatározzák a szükséges kezeléseket. A jégszauna, a mozgásterápia, a testkezelések és a mikroérterápia hatására a test ruganyosabbá és feszesebbé válik, így magabiztosabban vághatunk neki a nyári szezonnak.