A kemény, téli mínuszok, a kinti hideg levegő, illetve a benti fűtött szobák klímája megviseli bőrünket. Sokat tehetünk azért, hogy ilyenkor is frissnek érezzük magunkat!

 

A téli test és lélekfrissítés, a kikapcsolódás legtökéletesebb módja a frissítő-lazító wellness élmény. Ha elegünk van a télből, a legjobb, ha választunk egy kellemes spa hotelt vagy fürdőt és élvezzük a bársonyosan gőzölgő termálvíz különleges hangulatát, a frissítő és szépítő kezeléseket, az ínycsiklandó ételekkel, fitnesz lehetőségekkel és a jó társaság vidám derűjével kiegészítve! A spa és wellness nyújtotta ellazulás és stressz oldás nem csupán a pillanatnyi jó érzéshez járul hozzá, hanem az egészségünk megőrzéséhez is. Egy fárasztó időszak után különösen jól esik megjutalmazni magunkat a termálvíz, szauna, pezsgőfürdő és a lazító masszázs élményével, amit finom és egészséges falatokkal koronázhatunk meg. Már néhány nap wellness üdülés után kisimult idegekkel, energiával feltelve, újult lelkesedéssel térhetünk vissza a hétköznapokhoz.

A nagy hőingadozás kiszárítja a bőr felszínét, és fokozza a ráncosodást. Ráadásul a hideg próbára teszi szervezetünk ellenálló képességét is, hiszen vitaminraktáraink ebben az időszakban már korántsem a régiek. Nem csupán a hőmérséklettel, de a széllel és a hideg levegő alacsony páratartalmával kell megküzdenie bőrünknek, de a kinti hideg és a benti meleg okozta hőmérsékletingadozás is megviseli. Mindezeken túl számolnunk kell azzal is, hogy a hidegben lassabbá válik a bőr megújulása, ennek következtében gyakori a bőrkiszáradás, az arcpír, a viszketés, vagy a hámlás.

Hogy elkerülhessük ezeket a tüneteket, érdemes idejében felkészíteni bőrünket a hidegebb időjárás hatásaira. Kerüljük a túlzott bőrradírozást, az irritáló hatású készítményeket. Az általánosan használt bőrápoló krémek közül a krémesebb, sűrűbb textúrájúak mellett döntsünk, és iktassunk be néhány, a bőr vérkeringését fokozó, meleget adó kezelést, pakolást. Szépségünk és egészségünk könnyebben megőrizhető, ha olyan wellness és spa kezeléseket választunk, amelyek megtisztítanak a méreganyagoktól, felfrissítik szellemet, és energiával töltenek fel a leghidegebb és legstresszesebb napokban is. Jöjjön néhány példa, a teljesség igénye nélkül.

A masszázs már önmagában is rendkívüli élményt nyújt, hiszen gyakran – a felfokozott életritmusnak köszönhetően – fájdalmas izomcsomók keletkezhetnek testünk számos pontján, amelyeket csakis egy alapos, ám kellemes masszírozás számolhat fel. A masszázs során sokféle olajat, illetve krémet használhat a masszőr. Az egyik legnyugtatóbb és leghatékonyabb anyag a méz, amely finom illatával és sűrű állagával jótékonyan hat testre-lélekre egyaránt. A mézes masszázst már évszázadok óta alkalmazzák a kínai és a tibeti gyógyításban. Az ősi kínai orvoslás szerint a méz segíti az életenergia, vagyis a csí folyamatos és akadálytalan áramlását, így elkerülhető az energiagátak kialakulása, tehát megelőzhetők a különféle betegségek.
 

A tepidarium az emberi szervezet védekezőképességét erősítő szaunafajta, amelynek pozitív hatásait már az ókori rómaiak is felfedezték és hasznosították az orvoslás terén. A tepidarium falait eredetileg kővel borították, amelyen keresztül bejutott a helyiségbe a faszénnel felmelegített levegő. Manapság a tepidarium csempefalai adják a körülbelül 40 °C-os meleget, amely egyrészt kellemesen átforrósítja a tested, másrészt felvértezi immunrendszerünk a téli vírusokkal szemben. A páratartalom közepes mértékű, ígyaki vérnyomásproblémákkal küzd, az is kipróbálhatja ezt a módszert, hiszen keringési rendszer megerőltetése nélkül szabadulhat meg a káros salakanyagoktól.

Szinte fokozottan kívánjuk a csokoládét a hűvösebb hónapokban, azonban ebből a csábító édességből nem ehetünk korlátlanul. Ha nem szívesen mondanánk le róla, kényeztessük bőrünket csokoládéval!  Így ugyanis a csokoládé illata boldogsággal tölt el bennünket és a bőrünk is jól jár a kezelés során. A száraz kefemasszázzsal előkészített bőr szívesen fogadja a csokoládés-mézes gél állagú bőrtáplálót, amit finom, simogató mozdulatokkal visznek fel az egész testre. A relaxációs hatású simító mozdulatok során szellemünk hamar kikapcsol, miközben bőrünk éhesen szívja magába a tápláló, ápoló édes készítményt.