egészség szépség

Kedves, mindig vidám és tele van energiával. Ilyennek látjuk Novodomszky Éva televíziós műsorvezetőt. De vajon mi a mosoly titka?

 

Elfoglalt műsorvezető, családanya, feleség, jótékonysági programok állandó szereplője. Rengeteg elfoglaltsága mellett is mindig csinos, szép, mosolygós és sugárzik belőle az energia. Mi a titka és hogyan tartja egyensúlyban családi életét és karrierjét? Erről is kérdeztük Novodomszky Évát.

Úgy tartják a lelki harmónia, az egészség és a szépség egymásra ható és egymásra visszaható elemek. Tapasztalta ezt a hatást és visszacsatolást már saját magán?

Igen, a kisugárzás a lényeg. Ha belül kipihentek, kiegyensúlyozottak vagyunk, többet is tudunk adni. De ehhez elengedhetetlen az egészség és a külső, önmagunkkal kapcsolatos elégedettség is. A három dolog nem működik egymás nélkül és ez mind hat arra, hogy otthon vagy a munkánkban mennyire tudunk helytállni.

Fontos az első benyomás, de ugyanilyen fontos, hogy mi van a tekintetünkben, mit üzen a tartásunk. A pozitív kisugárzás és a munkám szeretete nélkül nehéz lenne egyensúlyt sugározni kifelé. Ehhez igyekszem én hozzátenni mindazt, amit belső egészség alatt értünk.

Mit szimbolizál önnek a health renaissance?

A test-lélek újjászületése jut róla eszembe. 18-20 évesen még energiától duzzadunk, de később a szervezetünk elkezd másként reagálni, működni és meg kell találnunk azokat a ,,kapaszkodókat”, programokat, amik ,,egyben tartanak” minket. Sok nőtársam fogja érteni miről beszélek, ha az ,,énidő” fontosságát emelem ki ezúttal is. Genetikailag kódolt, hogy 75-80 évig élünk. De nagyon nem mindegy, hogy ezt milyen minőségben tesszük… A tudatosság és a választás a miénk. A health renaissance újjászületést, megújulást, tudatosságot is jelent számomra, ami maga a külső-belső harmónia. A harmónia pedig egészség és szépség.

Talán lassan visszatérünk azokhoz az időkhöz, amikor az egészség megőrzés, az önmagunkkal szembeni igényesség fontos kulturális elem volt. Ön mennyire hisz ebben?

Hogy mennyire, talán mutatja, hogy Édesanyámmal nemrég elvégeztünk egy 3 éves életmód tanácsadással foglalkozó iskolát, így okleveles életmód tanácsadóként és személyes meggyőződéssel is hiszek abban, hogy az egészségmegőrzés a kultúra része. Hazánk egyedülálló gyógyvizes adottságokkal és ehhez kapcsolódó tradícióval, szaktudással is rendelkezik, így az egészségmegőrzést végtelenül magas szinten is művelhetjük, vagy lehetünk annak részesei. Földrajzi adottságaink miatt Magyarországon a fürdőkultúra hagyomány és tradíció, amivel egyre többen élnek professzionális szinten, gondoljunk csak Hévízre vagy épp Sárvárra.