egészség táplálkozás

Itt a nyár, napi 4 liter folyadék a minimum. Indítsd a reggelt a japánok bevált módszerével!

 

A felnőttek testének 60-70 %-a víz, ebből nyilvánvalóan következik, hogy a szervezet vízhiánya ugyanúgy betegségekhez vezet, mint az ásványi anyagok, vitaminok nem megfelelő mennyiségű bevitele. Ráadásul a probléma legtöbbször hosszú időre rejtve marad, hiszen érezzük, hogy fáj a fejünk, homályosan látunk vagy szédelgünk, de nem is sejtjük, hogy ennek csupán az az oka, hogy nem iszunk eleget. Szakemberek szerint, az késő, ha csak akkor iszunk, ha szomjasak vagyunk, hiszen addigra dehidratálódott a szervezetünk. Tudatosan kell figyelnünk arra, hogy minden nap megigyunk legalább 4 liter vizet. Ha ti is mindig elfeledkeztek a folyadékpótlásról, érdemes bejelölni a palackon, hogy óráról órára mennyit kell elfogyasztani belőle, de ma már telefonos applikációk is léteznek, amelyek figyelmeztetnek a folyadékpótlásra.

Ha pedig szeretnétek megfelelően megalapozni a folyadékháztartás egyensúlyát, válasszátok a japán vízkúra módszerét! A feladat igen egyszerű: reggel, ahogy felébredsz, legyen az első dolgod, hogy megiszol 4-6 pohár (egy-másfél liter) vizet. Nagyon fontos, hogy ezt követően legalább egy órán át ne egyél, és ne igyál semmi mást. Elszántabbak a kúrát akár napi két vagy három alkalommal is elvégezhetik, de a víz elfogyasztása után egy órán át ilyenkor se fogyasszatok mást.

Hihetetlen, de ez az egyszerű vízkúra már pár hónap alatt is rengeteg sikertörténetet produkált. Súlyos betegségek esetén is bizonyítottan hozzájárult a javuláshoz, de aki teljesen egészséges, az is sokkal jobban érzi majd magát tőle és jelentős energiaszint emelkedést és állapotjavulást fog tapasztalni. A kúra tisztítja a beleket és elősegíti, hogy a tápanyagok felszívódjanak, segíti a fogyást, lassítja az öregedést, regenerálja a sejteket, kimossa a mérgeket a vérünkből, bőrünk feszes és sugárzó lesz, energiával töltődünk fel, segít leküzdeni és elviselni a stresszt, segíti a nyirokcsomó működését és a gyulladások leküzdését, erősíti szerveinket és immunrendszerünket is.