szépség

Télen a hideg, a szél és a száraz levegő hármasa könnyen megviseli a bőrt. Vegyük fel a harcot a káros hatások ellen!

 

A fakó, élettelen arc, kiszáradt kezek nemkívánatos ismerősök a téli időszakban, még azoknak is, akiknek egyébként nem problémás a bőrük. Ilyenkor sokkal több figyelmet kell fordítanunk az ápolására, de ha néhány tanácsot betartunk, megőrizhetjük bőrünk rugalmasságát.

Langyos zuhany

A lelkünknek jól esik átfagyott testünket jól esik egy kád forró vízben áztatni, de ezzel sajnos egyáltalán nem teszünk jót. A forró víz hatására sérül a bőr védelmét biztosító zsírköpeny, valamint a mélyebb rétegekben lévő lipidréteg, így könnyen kiszárad. A kádfürdő ezért ünnepi alkalom legyen, hétköznapokon válasszuk inkább a langyos zuhanyt.

Hidratáljunk kívül-belül

Ahogy nyáron, úgy télen is legalább 2-2,5 liter folyadékot kell inni mindennap. Nem elég azonban belülről hidratálni, a levegő páratartalma ugyanúgy a rugalmas bőr záloga. A fűtési szezonban a lakás, iroda levegője nagyon száraz, ezért használjunk párásító készüléket, vagy tegyünk a fűtőtestekre egy tálkában vizet.

A kevesebb néha több

Ha valaki este és reggel is fürdik, ráadásul bőven használ tusfürdőt, akkor nem csoda, hogy húzódik és viszket a bőre. Hagyjunk időt a regenerálódásra, és használjunk kevesebb kozmetikumot! Télen részesítsük előnyben az illatanyag-mentes, egyszerű készítményeket, olajokat. A tusfürdő, testápoló tartalmazzon a bőr lipidrétegének pótlásához szükséges esszenciális zsírsavakat - pl. linolsav, ceramidok -,  gyulladáscsökkentő vitaminokat - pl. E-vitamin - esetleg termálvizet.

Hámlasszunk!

Egy kevés olívaolajból és tengeri sóból tökéletes házi bőrradírt készíthetünk. Ha heti egyszer leradírozzunk az elhalt hámsejteket, a testápoló és az arckrém hatóanyagai is könnyebben felszívódnak.

Jótékony szauna

A rendszeres szaunázás nemcsak az immunrendszert edzi meg, de a bőrt is szépíti. Segít a sejtek megújulásában, fokozza a rugalmasságát és vérellátást.

Ha tetszett a cikk kövess minket a Facebookon és az Instagramon is!