szépség egészség

Az alga jótékony hatásairól már sokat hallottunk: egészséges, szépít, frissít, energetizál. De honnan ez a sok pozitív tulajdonság?

 

Az algák jótékony hatásáról már sokat hallottunk, kozmetikai, szépségápolási alkalmazásuk is köztudott. De vajon tudjuk-e, hogy minek köszönhető bőrre, szervezetre gyakorolt kiemelkedően pozitív hatásuk?

A wellness és spa hotelek, szépségszalonok szolgáltatásai között egyre több ,,algakezelést” / ,,tengeri kozmetikát” találunk, néha nehéz eldönteni, hogy melyik lenne számunkra a legjobb és legalkalmasabb. Az algák és moszatok régi lakói a földgolyónak és nagyon sokszor bizonyítottak. A történelem során a tengeri népek, az írek, a japánok egyszerűen a mindennapokban használták őket, szimplán ,,algafürdőt” vettek, a halászok pedig gyerekeiket dörzsölték be algával, hogy ettől erősödjenek. Az algák igazi ,,ősi erővel” bírnak, bioaktív vegyületek és visszavezetnek az élet forrásához a tengerhez és a vízhez. Hihetetlenül gazdagok vitaminokban, ásványi anyagokban, hatóanyagokban, így széles körűen használhatóak fel a szépségápolásban és egészségmegőrzésben. Az algával végzett arc- és testkezelések (Thalasso terápia) rendkívül népszerűek, maga a kifejezés nem véletlenül jelenti a tengerből jövő szépséget és egészséget.

Tudta, hogy a tengervíz és az emberi plazma hasonló összetétellel rendelkezik? A tengeri algák összetétele annyira ősi és tökéletes, hogy a bőrünk és a szervezetünk a lehető legjobb módon tudja felhasználni mindazt, amit magába szív egy-egy kezelés, terápia alkalmával. Gazdagok jódban, vasban, szelénben, rézben, magnéziumban, kalciumban, A, E, B12, P és C vitaminban. Az algás kezelések segítenek abban, hogy kívül-belül megújuljunk, a bőrre pedig rendkívül pozitívan, megszépítő, gyógyító erővel hatnak.

A legújabb kutatások rámutattak, hogy az alga sejtkultúra és az emberi bőr szerkezete számos párhuzamot mutat, ettől annyira eredményesek, ha a bőrünkre kenjük valamilyen formában. A barna algák revitalizálnak, keringést javítanak, méregtelenítenek, táplálnak, puhítanak. A vörös alga serkenti a sejtaktivitást, hidratál, nyugat, pozitív hatással van a csontokra, fogakra, hajra, körömre gazdag kalcium és magnézium tartalma miatt. A zöld algák a kötőszövet helyreállításában játszanak fontos szerepet, rugalmasítanak, anti-aging hatással bírnak és karcsúsítanak. A kék alga regenerál, a bőr védelmi rendszerét újítja meg, egyúttal az izmok algájának is nevezik gazdag protein tartalma miatt. Miután az algák fokozzák az anyagcserét, bőrfeszesítő, bőrhibákat javító tulajdonsággal is rendelkeznek, számos narancsbőr kezelésnek alapelemei, de a karcsúsító kúrákban is főszerepet kapnak. A gyógyászatban is rendkívül hasznosak, védik a szívet és az ereket, serkentik az emésztést, regeneráló hatásúak, stimulálják a koleszterinszintet és a vérnyomást, gyulladás-, fekély- és allergiacsökkentők és nem mellékes szempont, hogy kiváló immunerősítő hatással is bírnak. Feltöltik a szervezetet vitaminokkal, ásványi anyagokkal, alultápláltság esetén például gyors felépülést biztosítanak. A fizikai, szellemi teljesítőképességet is képesek növelni, a stresszes tüneteket pedig hatékonyan képesek csökkenteni. Az alga akár zöld, akár barna, akár kék, akár zöld, a legjobb választás, ha egészségünkön, bőrünk állapotán szeretnénk javítani. Ha lehetőségünk adódik, az algakezelések valamely formáját próbáljuk ki! Látványos eredményeket fogunk magunkon tapasztalni.